Webshop   Kompetensutveckling   Ledarskap och arbetsliv   Tookig     Product

Tookig : Att leda i osäkerhet

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

Författarsamtal från Bokmässan 2020

Världen har blivit ”tookig”. Det är svårt för både ledare och medarbetare att veta åt vilket håll man ska gå eftersom man ofta inte vet vart man är på väg. Så ser det ut i många processer och projekt – förutsättningar kan ändras från den ena dagen till den andra. Då gäller att kunna hänga med i svängarna utan att tappa farten och lusten.

Här får läsaren praktiska verktyg för att leda grupper i sammanhang som är ”tookiga”, det vill säga tvetydiga, obekväma, omvälvande, komplexa, instabila och gåtfulla. Först måste man förstå om verksamheten eller projektet faktiskt är tookigt för att sedan använda rätt verktyg för att komma framåt och snabbt kunna byta riktning när det krävs.

Läsaren får också veta hur individer och grupper fungerar i osäkerhet och hur man som ledare kan bidra på bästa sätt. Boken vänder sig till dig som leder grupper och individer genom utbildningar, samverkans-, utvecklings- eller innovationsprocesser som präglas av hög osäkerhet.

Om författarna

Mariah ben Salem Dynehäll är vd för Drivhuset Göteborg. Hon har i många år fört människor och grupper från idéer till hållbara affärsmodeller, tränat dem i värdeskapande processer och genomfört utvecklings- och innovationslabb i vitt skilda sammanhang.

Leif Denti är universitetslektor vid Göteborgs universitet. Han disputerade 2013 med en avhandling som handlade om ledares roll för innovationsförmåga – Leadership and Innovation in R&D teams. Sedan dess har han forskat på förändring och innovation i både den privata och den offentliga sektorn.

Produktfakta

Författare

Mariah ben Salem Dynehäll, Leif Denti

Upplaga

1

Utgivningsdatum

12-02-2020

ISBN

978-91-47-13063-4

Ämne

Ledarskap och arbetsliv

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

124

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt