Digitala läromedel     Discovery Education Espresso

DEX Espresso

En digital resursbank för årskurs F-6 med aktuellt material för alla ämnen, anpassat efter årskurs och kopplat till läroplanen. Det högkvalitativa innehållet och smarta funktionaliteten inspirerar till kreativt lärande och sparar tid för dig som lärare.

Ta in världen i ditt klassrum - se filmen!

Upptäck fördelarna och inspireras till hur du kan skapa en kreativ och interaktiv undervisning med DEX Espresso. En helt ny plattform med en massa nya funktioner!

resource-not-found

Inspirerande och engagerande resurser

I DEX Espresso samlas högkvalitativa resurser i olika ”kanaler”. Här finns filmer, texter, bilder och massor av annat material inom läroplanens olika områden och filmer som belyser aktuella händelser i världens alla hörn.

resource-not-found

Skapa, samarbeta och presentera i Studio

I skaparverkstaden Studio kan du bygga lektioner och presentationer med bilder, texter, filmer och frågor. Eleverna kan i sin tur skapa presentationer med egna bilder, texter, filmer och ljudfiler för att redovisa sin förståelse.

resource-not-found

Enkelt att hitta och komma tillbaka till ditt material

Hitta och ta fram material enkelt genom att fästa kanaler på din personliga sida, spara resurser i en snabblista eller organisera dem i mappar. En visuell sökfunktion tydliggör vilka resurser som finns tillgängliga inom varje arbetsområde.resource-not-found

Skapa digitala uppgifter och prov

Skapa egna uppgifter med flervalsfrågor som rättas automatiskt eller öppna frågor där eleverna själva får resonera och skriva svar. Eleverna kan också ladda upp bilder, filmer eller ljudinspelningar som en del av uppgiften.

resource-not-found

Stötta elevers lärande i klassrummet och på distans

Då samtliga elever har unika inloggningsuppgifter kan de få tillgång till sina lektioner, oavsett var de befinner sig. I plattformen finns en chattfunktion som möjliggör för dig och dina elever att prata även om ni sitter på olika platser.resource-not-found

Dela eller tilldela material till elever och kollegor

Du kan enkelt tilldela specifikt material till enskilda elever, grupper eller hela klasser samt dela material till dina lärarkollegor på skolan eller i kommunen. Materialet går även att dela till Microsoft Teams och Google Classroom.resource-not-found

Vill du se mer av DEX Espresso?

Boka en demo så visar vi dig och dina kollegor hur ni kan använda resursbanken som ett komplement i er undervisning.

Jag vill boka en demo!Missa inga nyheter

Prenumerera på våra nyhetsbrev för att få information om nyheter i vår utgivning, inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera