Kompetensutveckling     Ledarskap och arbetsliv

Ledarskap och arbetsliv

Vi på Liber har tagit ett helhetsgrepp på kontinuerligt lärande med metoder som gör det både enkelt och roligt att ständigt lära nytt, lära mer och bli ännu bättre. Oavsett om det är i lärarrummet, konferensrummet eller styrelserummet.

resource-not-found

Ann-Sofie Forsmark

KASAM på jobbet

Det här är en bok om hur känslan av sammanhang (KASAM) kan visa vägen till ett mer hållbart arbetsliv. Den visar hur du kan stärka de tre dimensionerna av KASAM – meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet – både i jobbet och privat.

resource-not-found

Mariah ben Salem Dynehäll, Anna Lärk Ståhlberg

Loopa Affärsutveckling för entreprenörer

Boken ger dig en metod att utveckla din idé och driva din verksamhet – tillsammans med målgruppen. Det kallas att loopa. I den här andra upplagan har vi vässat innehållet ytterligare.

resource-not-found

Eva Cohen

Kommunikation för ledare

Boken tydliggör varför internkommunikation är viktigt och visar hur du kan bli en motiverande och involverande ledare. Boken innehåller flera praktikfall och även intervjuer med chefer med erfarenhet från såväl mindre verksamheter som stora börsbolag.

Läs mer
resource-not-found

Karin Otterbjörk

Palla trycket

Den här boken visar hur du utvecklar ett hållbart självledarskap, där du steg för steg leder dig själv till ett liv i balans. Du får konkreta verktyg och tips.

resource-not-found

Markus Johannesson, Johan Fallby

Jaget före laget

Jaget före laget tar dig bortom slitna idrottsklyschor och visar hur erfarenheter och metoder från idrottspsykologisk forskning och prestationsmiljöer inom elitidrott kan överföras till arbetslivet.

resource-not-found

Nomineringar

Årets marknadsföringsbok 2023

Vi är otroligt stolta över att ha två böcker nominerade till Årets marknadsföringsbok 2023! Strategiskt lyssnande av Mats Heide och Anette Svingstedt samt Vadå agilt? av Mariah ben Salem Dynehäll, Leif Denti och Anna Lärk Ståhlberg.

Läs mer
resource-not-found

Kristina Bähr

Träna förmågan att hantera motgångar

Den här boken visar hur du kan stärka din resiliens – det vill säga din förmåga att hantera vardagens svårigheter, både på jobbet och privat.

Läs mer
resource-not-found

Tamara Mašković Wängborg

Att förstå, förebygga och hantera konflikter

Här får du konkreta råd om hur du som ledare förebygger och hanterar konflikter. Författaren visar på vanliga typer av konflikter och ger dig verktyg för att hantera dem. Lär dig att se och fånga upp signaler i tid.

resource-not-found

Tredje upplagan

Praktisk och lättöverskådlig bok

Ekonomi för chefer ger dig en affärsmässig syn på ekonomi, konkreta råd om hur du kan förbättra ditt företags lönsamhet och praktiska verktyg som kan användas direkt. Allt på bara 152 sidor!

resource-not-found

Årets projektledarbok 2023

Leda i ständig förändring

Vi på Liber är stolta och glada över att Ylva M Anderssons bok Leda i ständig förändring har vunnit pris för Årets projektledarbok 2023. "En bok för alla som vill modernisera sitt ledarskap", skriver juryn bland annat.

Läs mer
resource-not-found

Annika Gistvall, Johanna Rådeström

Tillit och medledarskap : Handbok för chefer

Hur ska utvecklingsarbetet mot mer involverade och ansvarstagande medarbetare gå till? Här presenteras ett stort antal framgångsfaktorer, men även fallgropar som kan uppkomma. Boken riktar sig till ledare inom både privat och offentlig sektor.

resource-not-found

Tommy Lundberg, Jesper Ek

Emplayment : Ledarskap som frigör engagemang, energi och effekt

Med begreppet ”Emplayment” presenterar författarna en inkluderande tanke- och arbetsmodell för ledarskap i en ny tid. Utgångspunkten är mänskliga behov och drivkrafter och hjälper ledare att frigöra engagemang, energi och effekt organisationen.

resource-not-found

Desirée Rova, Maria Appelqvist

Motiverad!

Boken ger dig nycklarna till ett motivationsbaserat ledarskap och visar hur du kan skapa starkare, smartare och mer innovativa grupper. Den visar också hur du kan kommunicera på ett sätt som stärker dina medarbetares motivation – på riktigt.

resource-not-found

Mats Heide, Anette Svingstedt

Strategiskt lyssnande

Att lyssna har många positiva effekter för organisationer. Lyssnandet ökar tilliten, engagemanget och arbetstillfredsställelsen. Organisationer behöver hantera lyssnandet som en strategisk fråga för att kunna utnyttja denna stora potential.

resource-not-found

Vi vill träffa dig!

Möten mellan människor ger energi, inspiration och utbyte av kunskap. Vi bjuder kontinuerligt in till inspirationsträffar, webbinarier, utställningar och fortbildningar för dig som undervisar. Försäkra dig om inbjudan genom nyhetsbrev!

resource-not-found

Ledarskap och arbetsliv

Se hela utgivningen

Vi på Liber har tagit ett helhetsgrepp på kontinuerligt lärande med metoder som gör det både enkelt och roligt att ständigt lära nytt, lära mer och bli ännu bättre. Oavsett om det är i lärarrummet, konferensrummet eller styrelserummet.

Missa inga nyheter

Prenumerera på våra nyhetsbrev för att få inbjudningar till inspirationsträffar, livesändningar, webbinarier, utställningar och fortbildningar.

Prenumerera