Med ett digitalt verktyg löser du många sfi-knutar i ett slag: Det är plötsligt enkelt att undervisa på såväl heltid som distans och flex. Du kan följa elevernas aktivitet och ge dem uppgifter som passar. Eleverna kan å sin sida träna på svenskan när och var som helst, dessutom på individanpassad nivå. Det går helt enkelt snabbare att lära sig språket.
Med rätt verktyg kan du skapa en flexibel sfi-undervisning. SFI Järpen berättar om hur Liber Sfi Digital "Lunis" gav dem helt nya möjligheter att lyckas med undervisningen.
I vår lättanvända lärplattform finns allt du behöver för din sfi-undervisning: materialet, övningarna, resultatuppföljningen och kommunikationen med eleverna. Med den kan du erbjuda såväl heltids- som flex- och distansundervisning och på så sätt lättare svara upp mot Skolverkets krav på flexibilitet när det gäller tid, plats, innehåll och arbetsform. Många använder klassbloggen som nav för att kommunicera med eleverna, hålla distansundervisning, dela ut läxor, ladda upp bilder, dokument och filmer.
Liber Sfi Digital är mycket omfattande. Här får du allt material du behöver i en tematisk pedagogik utifrån läroplanen, för alla kurserna A-D. Därtill finns massor av extra övningar och fördjupningar som tränar förmågorna. Likaså finns mängdträning utifrån ett grammatiskt perspektiv för kurs BC och CD.
Överallt når eleven den digitala ordboken där hen kan klicka på ett ord och få upp en pedagogisk förklaring på sitt modersmål (utgår från nio språk).
Liber Sfi Digital underlättar stort i heterogena grupper med löpande intag. Här lär sig eleverna svenska med hjälp av text, bilder och ljud – på egen hand och i egen takt. Det finns 13 olika övningstyper, och du kan individualisera fullt ut: Lås upp de kapitel, lektioner och övningar som passar eleven. Ge individuella uppdrag via läxafunktionen och personlig feedback via meddelandetjänsten eller varför inte en video.
Liber Sfi Digital är optimerad för smartphone så att dina elever kan öva var och när som helst – hur många gånger de vill. De har allt material på ett ställe och de självrättande övningarna gör det både roligare och enklare att träna på svenskan. Eleverna tar ansvar för sina studier och håller sig mer aktiva. Att designen är ren, enkel och avskalad gör också att övningarna kommer mer i fokus. Det finns inget som distraherar.
I vår avancerade resultatuppföljning finns en översikt där du snabbt ser när varje elev senast var inne, vad hen gjort, hur det gått och vad hen behöver träna mer på. Det underlättar stort i din fortsatta undervisning, och gör det möjligt att följa även distanselevernas arbete. Att nästan alla övningar är självrättande underlättar också. Det är bara skrivövningarna du behöver rätta, och då kan du välja bland förvalda kommentarer för vanliga feltyper.
Vi hjälper dig igång i ett personligt webbinarium. Liber Sfi Digital är ett enkelt och intuitivt program. Inget kan gå fel eller sönder.
Du kan välja kurs till varje elev: A, B, C eller D. Du kan även lätt ändra kurs om kursen är för lätt eller för svår.
Dina elever kan använda mobiltelefon, surfplatta eller dator. Programmets fönster och funktioner anpassar sig till varifrån eleverna loggar in.
Det behövs inte. Dina elever får ett användarnamn och en pinkod att logga in med.
Innehållet består av både bild, text och ljud. Kurs A-D är tematiskt uppbyggda och tar eleven vidare steg för steg. Kurs BC och CD är grammatiskt uppbyggda med många repetitionstillfällen.
De flesta övningarna är självrättande och eleven får en röd eller grön markering samt förklaring. Eleven kan göra om övningarna hur många gånger som helst för att repetera.
På bloggen kan du lätt lägga upp instruktioner och genomgångar, länka till YouTube-filmer etc. Bloggen är mycket enkel att använda och kan delas till kollegor. Du kan även använda Lärarens skrivuppgifter och Lärarens taluppgifter för att skapa eget material.
Använd fördjupningskurserna Läsa, Skriva, Höra, Uttal, Genretexter och Grammatik. I Genretexter hittar du bra statistikuppgifter.
Ordboken finns i alla texter och innehåller pedagogiska förklaringar på nio språk med bilder och ljud. Språken är svenska, arabiska, engelska, nordkurdiska (kurmanji), pashto, persiska, ryska, somaliska och tigrinja.