Endast avtalskunder kan beställa här. Privatpersoner och andra icke-avtalskunder kan köpa via återförsäljare, tryckta titlar via t.ex. bokus.com och adlibris.com, digital/onlineböcker via Hermods webbutik.

Stäng <

Din lista är tom

E-posta listan

Stäng x      Avbryt

Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm Series mark

Svenska med SO

Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm är en ny titel i vårt koncept "Svenska med SO" - som kombinerar skönlitteratur med det centrala innehållet i SO-ämnena.

Kalle Holmqvist

Om författarna

Lämplig för

RecensionTitel   Inkl moms Antal Köp/Spara

Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm

978-91-47-12663-7

Kalle Holmqvist

Utgivningsår: 2018 , Upplaga: 1
Omfång: 192 sidor

Smakprov

  112 kr  (119 kr)   

Blodbadet Olofs äventyr i Stockholm Lärarstöd

E471266301

Fil

       
Sida 1 av 1    

  • Författaren Kalle Holmqvist läser några valda delar ur sin bok och vi hamnar mitt i Stockholms blodbad.

Läs mer

En berättelse om Stockholms blodbad och människorna som hamnade mitt i
Bondpojken Olof reser från Brännkyrka till Stockholm för att söka arbete. Stockholm skiljer sig mycket från det som Olof är van vid. Här är råttorna stora som katter, katterna stora som smågrisar och husen står så tätt att man inte kan gå mellan dem. Olof blir snart vän med ett föräldralöst tvillingpar som bor i staden. Stockholm håller på att förbereda sig för att Sveriges nya kung, Kristian II, ska komma på besök. Ett besök som slutar med förskräckelse för stadens invånare, och Olof hamnar mitt i händelserna.

Kostnadsfritt Lärarstöd
Till boken finns ett lärarstöd att ladda ned. Där får du som lärare författarens kommentarer kring bokens kapitel och läsförståelsefrågor till eleverna.

Fler titlar i "Svenska med SO"
Fröken Europa

Gudarnas krig

Världsklass

Om författarna

Kalle Holmqvist är historiker och skribent. Han har gett ut flera böcker för barn och för vuxna. Han tycker det är roligt att hålla på med historia, eftersom historien är full av intressanta människor och spännande berättelser.

Recension

"Den sociala skildringen är bitsk. De många fattiga har ytterst små möjligheter medan de rika förser sig. Även prästerskapet står på de besuttnas sida. Här finns dock plats även för vänlighet och hjälpsamhet, oftast mellan fattiga likar. Stadsmiljön upplevs genom Olofs ögon, vilket ger liv åt beskrivningarna. Handlingen är spännande som i en äventyrsbok." Ur recension av Gunnar Åberg, BTJ-häftet nr 11, 2018.

Detta digitala läromedel beställer du grupp/klassvis pointingTriangle
Beställ samma antal licenser som du har elever i gruppen. Till varje grupp du beställer ingår 2 lärarlicenser. Lägg i listan en gång per grupp även om du beställer samma läromedel. Använd endast tecknen Aa-Öö 0-9 i gruppnamnet, inga andra tecken eller mellanslag.
Jag vet, visa inte det här meddelandet igen