Läromedel   Gymnasium     E3000 Företagsekonomi

Gymnasium

E3000 Företagsekonomi

Oavsett om eleven vill bli entreprenör, uppfinnare, revisor eller influencer får den kunskapen som behövs med E3000 – och lite till.

icon Digitalt övningsmaterial för att repetera innehållet, träna på begrepp samt öva på bokföring och kalkylering i en interaktiv miljö.
icon Många övningar och projektuppgifter. Samtliga övningar är märkta efter vilken förmåga som tränas samt svårighetsgrad.
icon Lärarhandledning med bedömningsstöd, en mängd prov- och exempeluppgifter, lösningar till dessa samt presentationsmaterial.
resource-not-found

3 snabba fördelar

För framtida entreprenörer, uppfinnare, revisorer eller influencers

1
Tilltalande layout
  • Fylld med exempel

  • Centrala begrepp förklaras i marginalen

  • Övningsuppgifter graderade utifrån förmåga och bedömd svårighetsgrad

2
Digitalt övningsmaterial
  • Repetera innehållet i kapitlen

  • Träna på grundläggande begrepp

  • Öva på bokföring och kalkylering i en interaktiv miljö

  • Samtliga uppgifter är självrättande

3
Från teori till praktik
  • En licens till Vismas ekonomiprogram ingår

  • Möjlighet till affärssimuleringar genom Hubro Education
Ingår i serien

Faktabok

I upplaga 2 har innehållet i både E3000 Företagsekonomi 1 och 2 bearbetats och uppdaterats, både stoffet i faktaböckerna

Övningsbok

Många övningar märkta efter vilken förmåga som tränas samt den bedömda svårighetsgraden. Innehåller även projektuppgifter.

Digitalt övningsmaterial

Det digitala övningsmaterialet är en utveckling av den tidigare så populära webbappen.

Lärarhandledning

Fylligt bedömningsstöd i lärarhandledningen som utöver detta bland annat innehåller en mängd prov- och exempeluppgifter, lösningar till dessa samt presentationsmaterial.

Kommentarer och lösningar

resource-not-found

Ett bra läromedel som blivit ännu bättre!

I upplaga 2 har innehållet i både E3000 Företagsekonomi 1 och 2 bearbetats och uppdaterats, både stoffet i faktaböckerna men även uppgifterna i övningsböckerna. I E3000 Företagsekonomi 1 har exempelvis kalkylprogram fått ett helt eget avsnitt och framförallt marknadsföringsblocket har uppdaterats. Ett exempel på innehåll som lagts till är fenomenet influencer marketing. I E3000 Företagsekonomi 2 har vi bland annat nyanserat begreppet ekonomistyrning, genom att addera begrepp som KPI:er, samhällskostnad och hållbarhetsbudget. Dessutom har kapitlet om nya marknadsföringsmetoder uppdaterats.

resource-not-found

Övningsböcker och digitalt övningsmaterial

Övningsböckerna har ett stort antal verklighetsnära övningar och projektuppgifter. Genom en tydlig indelning är det enkelt att se vilka förmågor som tränas, och på vilka betygsnivåer uppgifterna kan lösas. Det digitala övningsmaterialet som tillkommit är en utveckling av den tidigare så populära webbappen. I detta kompletterande material kan eleven repetera innehåll samt utföra konterings- och kalkyleringsuppgifter i en digital miljö.

resource-not-found

En klassiker!

E3000 FÖRETAGSEKONOMI är ett heltäckande läromedel med tydlig koppling till ämnets syfte
och kursplanernas centrala innehåll. Den här läromedelsserien i företagsekonomi är främst avsedd för gymnasieskolans kurser i företagsekonomi samt vuxenutbildningen. E3000-serien är ett modernt läromedel i tilltalande layout som är rikligt fylld med exempel. Centrala begrepp förklaras i marginalen och när du köper serien får du dessutom en utbildningslicens till Vismas ekonomiprogram på köpet!

resource-not-found

Liber + Visma

Vi vill att det ska vara roligt att undervisa. Och att lära sig. Därför får du kostnadsfritt utbildningslicenser i våra webbaserade program för bokföring och näthandel.

Liber har tillsammans med Visma Spcs tagit fram en pedagogisk helhetslösning som varvar teori och praktik på ett inspirerande sätt. Som lärare utbildar du med program från Visma Spcs och kursmaterial från Liber. Självklart hjälper vi dig i gång.

resource-not-found

Låter eleverna testa sina kunskaper!

Är du intresserad av att låta dina elever tillämpa sina teoretiska kunskaper i ett annat sammanhang? Liber samarbetar med Hubro Education, som erbjuder affärssimuleringar inom både ”Business” och ”Marketing”. I dessa simuleringar får eleverna driva företag, fatta beslut och se konsekvenserna av dessa. Visst låter det spännande? Läs mer eller kontakta oss så berättar vi mer!

resource-not-found

Om författarna

En mycket välrenommerad författargrupp, som har skrivit ett antal läromedelsklassiker i företagsekonomi, redovisning, finansiering och kalkylering, marknadsföring och juridik.

Prova E3000 Företagsekonomi

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

Faktabok

resource-not-found

Övningsbok

resource-not-found

Kommentarer och lösningar

resource-not-found

Lärarhandledning

resource-not-found

Faktabok Onlinebok

resource-not-found

Övningsbok Onlinebok

resource-not-found

Faktabok

resource-not-found

Övningsbok

resource-not-found

Kommentarer och lösningar

resource-not-found

Faktabok Onlinebok

resource-not-found

Övningsbok Onlinebok

resource-not-found

Kommentarer och lösningar Onlinebok

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera