Läromedel     Allt om statsbidraget för läromedel

Statsbidrag för inköp av tryckta läromedel 2024

Vi har all information du behöver om statsbidraget och vad som krävs för att din skola ska kunna ta del av det. Kontakta oss via formuläret nedan för att få svar på alla tänkbara frågor – vi återkopplar till dig inom 48 timmar.

resource-not-found

Vi kan läromedel.

Fortsätt investera i högkvalitativa läromedel 2024! Även i år kan huvudmän söka bidrag för att köpa in tryckta läromedel och lärarhandledningar. Vi vill bidra till att fler av Sveriges lärare kan slappna av och få tid till att vara just lärare. Läromedel är det vi kan – låt oss hjälpa dig att välja rätt.

Frågor och svar

Frågor och svar om statsbidraget

Vem kan söka statsbidraget?

icon

Jag vill köpa tryckt grundbok med digital komponent. Kan jag använda statsbidragspengarna till detta?

icon

Jag vill köpa tryckt arbetsbok med digital komponent. Kan jag använda statsbidragspengarna till detta?

icon

Jag vill köpa en tryckt lärarhandledning, kan jag använda statsbidragspengarna till detta?

icon

Jag vill köpa digitala elevlicenser till mina elever, kan jag använda statsbidragspengarna till detta?

icon

Är det något av era läromedel som inte omfattas av statsbidragspengarna?

icon
resource-not-found

Skolverket informerar

Det är Skolverket som administrerar Statsbidrag för inköp av vissa läromedel 2024. Bidraget ska användas för inköp av förlagsproducerade läroböcker, med eller utan digital komponent avsedda för undervisning.

resource-not-found

Flyer för utskrift

Vi har skapat en flyer med enkel information om statsbidraget. Du får gärna skriva ut den och dela med de som vill eller kan tänkas behöva veta mer. Delad kunskap är delad glädje!

Har du fler funderingar? Vi hjälper dig!

Skriv in dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så lovar vi återkoppling inom 48 timmar. Vi hjälper dig med konkreta kostnadsförslag och svarar på alla frågor du har. Ingen fråga är fel – det är bara att höra av dig.

resource-not-found

Hos oss behöver du inte välja

Digitalt på köpet

För bästa pedagogiska upplägg följer det digitala materialet med när du köper arbetsboken eller grundboken från våra största serier. I den digitala elevlicensen finns allt du behöver för en varierad och stimulerande undervisning.

resource-not-found

Bygg en bra grund

Läromedel till varje elev

Nyttja de medel ni kan till fullo! Med hjälp av statsbidraget är det möjligt att köpa in nya tryckta läromedel som är aktuella och i bra kvalitet. Ni kanske ska passa på att byta ut en hel serie som är uppdaterad enligt Lgr22?

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera