Läromedel   Åk 4-6     Boken om fysik och kemi

Åk 4-6

Boken om fysik och kemi

På ett enkelt och elevnära språk med exempel hämtade ur vardagen förklarar Hans Persson de viktigaste begreppen i fysikens och kemins värld.

icon Med inspirerande texter, bilder och praktiska övningar som bygger upp elevernas NO-kunskaper
icon Praktiska experiment där eleverna får pröva sina hypoteser och tidigt bli bekväma med naturvetenskapens arbetssätt
icon Fungerar väl mot den nya kursplanen i Lgr22
resource-not-found

3 snabba fördelar

Receptet på framgångsrik NO-undervisning

1
Gör det svåra enkelt
  • Naturvetenskapens historia i spännande texter där eleverna förstår att samhällets utveckling går sida vid sida med elevernas egna upptäckter

  • Förklarar de viktigaste begreppen i fysikens och kemins värld på ett enkelt sätt

2
Praktiska experiment
  • Vardagsnära experiment som eleverna kan relatera till

  • Svarar på frågor som: Vad är allting gjort av? Varför blir en del saker hårda, andra mjuka? Varför smälter choklad i munnen men inte en penna?

  • Inspirerande och roliga övningar

3
Vardagsnära språk
  • Ett språk som eleverna känner igen, utan avkall på de vetenskapliga begreppen, t.ex. friktion, tyngdkraft, blodomlopp och fotosyntes

  • Exempel hämtade ur vardagen

Komponenter i serien

Textbok

Tryckt bok.

Arbetsbok

Tryckt arbetsbok med uppgifter till grundboken.

Lärarwebb

Lärarwebb med lärarhandledning och allt du som lärare behöver för undervisningen.

Lärarbok

Aktiviteter för kartläggning, introduktioner och individanpassningar, kopieringsblad, planeringar och bedömningsstöd.

Facit

resource-not-found

Om författaren

Hans Persson är en av Sveriges främsta läromedelsförfattare. Han har skrivit ett stort antal läromedel och är en inspiratör både för elever och lärare. Han har vunnit flera priser för sina gärningar och böcker och är till och med publicerad i både Kina och Japan! Hasse är en outtröttlig källa till inspiration och en nyfiken själ som väcker lusten att lära hos eleverna.

resource-not-found

Uppfyller kursplanerna i fysik och kemi i Lgr22

Vi har noga gått igenom Boken om fysik och kemi, och säkerställt att läromedlet fungerar väl mot den nya kursplanen i Lgr22. I de fall där centralt innehåll har tillkommit finns kompletterande material på liber.se till skolstart. Du som lärare kan därför känna dig helt trygg när du undervisar med Boken om fysik och kemi.resource-not-found

Med Sveriges främste NO-inspiratör

Med inspirerande texter, bilder och praktiska övningar förklarar Hans Persson svåra begrepp på ett enkelt sätt. Ett otroligt populärt läromedel för åk 4-6 som blivit norm i många svenska klassrum!

resource-not-found

Bygger upp elevernas NO-kunskaper

På ett enkelt och elevnära språk och med exempel hämtade ur vardagen förklarar Hans Persson de viktigaste begreppen i fysikens och kemins värld. Det där som kan uppfattas som svårt blir plötsligt lätt och en självklar del i elevernas kunskapsförråd.

resource-not-found

Boken om biologi

I Boken om biologi förklarar Hans Persson biologi på ett enkelt och lekfullt sätt. Läromedlet utgår helt från Lgr22 och innehåller elevnära texter, bilder och praktiska övningar.

Läs mer

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera