Kurslitteratur     Den nya affärsredovisningen

Högskola

Den nya affärsredovisningen

Sveriges mest använda redovisningsbok som ger studenterna allt de behöver för att lyckas med affärsredovisningen.

icon Grunderna i redovisning byggs successivt på med nya utmanande redovisningsområden
icon Fri tillgång till det webbaserade ekonomiprogrammet Visma eEkonomi
icon Marknadens starkaste pedagogiska upplägg
resource-not-found
resource-not-found

Presentationsmaterial

Vi erbjuder lärarmaterial, i Power point-format; kontakta [email protected].

Webbaserat ekonomiprogram

I ett samarbete med Visma Spcs erbjuder Liber dig som läser Den nya Affärsredovisningen fri tillgång till ekonomiprogrammet Visma eEkonomi. Visma eEkonomi är fakturerings- och bokföringsprogrammet som effektiviserar vardagen för tusentals företagare. All information samlas i molnet och går att nå från datorn, smartphonen och surfplattan. Delar av bokföringen sker till och med per automatik. Som läsare av Den nya affärsredovisningen har du nu möjlighet att använda ett modernt ekonomiprogram. Läs mer om programmet på vismaspcs.se

Om Visma Spcs

Mer än hälften av Sveriges småföretag som använder ett bokförings- eller faktureringsprogram har valt Visma. Av våra nya kunder väljer mer än 75 % en webbaserad lösning. Att Visma är marknadsledande är en trygghet för dig.

Hämta programmet (student) här: www.vismaspcs.se/elevlicens
Ange utbildningskod: hc5q2

Övningsuppgifter från Visma eEkonomi

Övningar Visma eEkonomi
Facit till Övningar Visma eEkonomi
(uppdaterade april 2018)

Support

Du som är student och använder Visma eEkonomi kan enkelt lära dig mer eller få hjälp av Visma Spcs. Filmer, vanliga frågor och skriven hjälp hittar du på Övningsplatsen för Visma eEkonomi

Om du har frågor som rör bokföring rekommenderar vi dig att ställa dem direkt till din lärare.

Exempel från huvudboken

Hjulmans transporter är ett grundläggande exempel på löpande bokföring. Övningarna till dessa har utgått, då de var gjorda i ett program (Flash) som inte uppdateras längre.

resource-not-found

Möt författarna

Per Arvidson är lärare och forskare vid Företagsekonomiska institutionen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet och konsult i Blueberryhill Management Consulting.

Thomas Carrington är professor vid Åbo akademi och docent vid Stockholms universitet. Thomas forskar huvudsakligen inom extern redovisning och revision.

Gustav Johed är lärare och forskare vid Stockholms universitet. Gustav undervisar främst i externredovisning och forskar om redovisningens roll i bolagsstyrning.

Isabella Nordlund är doktorand vid Handelshögskolan i Stockholm och har dessförinnan under flera år undervisat i affärsredovisning vid Stockholms universitet.