Läromedel   Åk 7-9     Idrott och hälsa 7-9

Åk 7-9

Idrott och hälsa

Reviderad i enlighet med de nya kursplanerna. Den röda tråden är hållbarhet, holistisk hälsa och rörelsekultur.

icon Uppgifter och diskussionsunderlag i anslutning till varje kapitel
icon Lärarhandledning med förslag på upplägg utifrån kursplanen
icon Digitalt elevmaterial
resource-not-found

3 snabba fördelar

Helhetskunskap i idrott och hälsa

1
Brett innehåll
  • Teori och praktik kopplas samman

  • Att planera och värdera den egna fysiska aktiviteten

  • Tips på planering och utvärdering av fysiska aktiviteter

2
Mer övningar
  • En mängd uppgifter och diskussionsunderlag

  • Källa för fakta och för reflektion

  • Träna på och befästa begrepp digitalt

3
Mer lärarstöd
  • Förslag på arbete med kursplanens centrala innehåll

  • Kunskapskrav i varje kapitel

  • Stor bedömningsstöd

Ingår i serien

Digital elevlicens

Heldigitalt läromedel med allt innehåll eleven behöver.

Digital lärarlicens

Allt lärarmaterial du behöver för undervisningen.

resource-not-found

Kopplar samman teori och praktik

Ett läromedel i ämnet idrott och hälsa där eleverna får bekanta sig med alla de aspekter som ämnet innehåller idag. Tyngdpunkten ligger dels på att koppla samman teori och praktik, dels på förmågan att planera och värdera den egna fysiska aktiviteten. För att stötta eleverna i detta arbete innehåller boken tips på hur de kan planera och utvärdera dessa fysiska aktiviteter.

resource-not-found

Läroplanens fyra förmågor

Boken delas in i kapitel utifrån ämnets centrala innehåll, och varje kapitel är kopplat till en av de fyra förmågor som finns i läroplanen. I anslutning till varje kapitel finns lämpliga övningar i form av uppgifter och diskussionsunderlag. Här ges utrymme för eleven att reflektera utifrån läroboken och det praktiska innehållet i lektionerna. Dessutom finns det specifika uppgifter i kapitlet där eleverna arbetar med någon av läroplanens fyra förmågor. I det avslutande kapitlet finns det tips på hur eleven själv kan planera sin träning utifrån de förmågor hen har skaffat sig genom bokens gång. 

resource-not-found

Lärarhandledning – tips och bedömningsstöd

Lärarhandledningen ger konkreta förslag på hur du kan arbeta med kursplanens centrala innehåll och dess kunskapsmål i kursen. I varje kapitel finns delar av kunskapskrav med bäring på det aktuella kapitlet. Kunskapskraven finns även i tabellform, ett bedömningsstöd tänkt som ett verktyg i dialog med eleven. Bedömningsstödet kan också användas som underlag för elevernas självskattning. Den kan sedan jämföras med lärarens bedömning, och på så sätt fungera som underlag för ett formativt samtal. I samtliga kapitel återkommer kunskapskrav kopplade till rörelse. Handledningen inleds därför med en generell bedömningsmatris kopplad till just rörelse. Den kan användas oberoende av fysisk aktivitet.

Kom i gång med digitala läromedel!

Kika på vår kom i gång-film och hitta genomgångar av läromedlets upplägg, funktionalitet, tips och tricks. Tyngdpunkten ligger dels på att koppla samman teori och praktik, dels på förmågan att planera och värdera den egna fysiska aktiviteten.

resource-not-found

Om författarna

Mikael Gardestrand Bengtsson är utbildad gymnasielärare i idrott och hälsa samt geografi, med över tio års erfarenhet av läraryrket. Idag arbetar han strategiskt med utveckling av idrott- och fritidsverksamheten i Falkenbergs kommun.

Stina Gardestrand arbetar som gymnasielärare i svenska och engelska, samt som frilansande redaktör och föreläsare.

Prova Idrott och hälsa 7-9

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

Digital lärarlicens

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera