Läromedel   Gymnasium     Libers Affärsjuridik

Gymnasium

Libers Affärsjuridik

Libers Affärsjuridik förklarar ämnet på ett konkret, tydligt och intresseväckande sätt - och utan att tumma på det juridiska språket.

icon En fyllig lärarhandledning i ett helt nytt format.
icon Beskriver ämnet på ett intresseväckande och målgruppsanpassat sätt.
icon En stor mängd uppgifter av varierande typ och svårighetsgrad.
resource-not-found

3 snabba fördelar

Konkret, tydlig och intresseväckande

1
Komponenter
  • Fakta- och uppgiftsbok

  • Separat lösningshäfte

  • Digital lärarhandledning

  • Digitalt övningsmaterial

2
Innehåll
  • Många exempel och rättsfallen

  • Lättillgängligt språk

  • Många och varierande uppgifter

3
Övningsmaterial
  • Interaktiva, självrättande uppgifter

  • Ett komplement till seriens övriga produkter

Ingår i serien

Fakta- och uppgiftsbok

Boken består av sammanlagt 12 kapitel samt ett inledningskapitel. Varje kapitel avslutas med en fyllig sammanfattning och i anslutning till denna kommer uppgifterna.

Kommentarer och lösningar

Innehåller korrekt svar till fakta- och uppgiftsbokens uppgifter, och i vissa fall även kompletterande kommentarer och förslag till lösningar.

Lärarhandledning

Innehåller bland annat bedömningsstöd, förslag på examinationsuppgifter med tillhörande lösningar samt ett förslag på grovplanering.

resource-not-found

Nyhet!

Libers Affärsjuridik är vår tredje, och avslutande, del i Libers nya juridiksatsning. Precis som Libers Rätten och samhället och Libers Privatjuridik så kännetecknas Libers Affärsjuridik av de många exemplen och rättsfallen som boken innehåller, det lättillgängliga språket samt de många och varierande uppgifterna.

resource-not-found

Fakta- och uppgiftsboken

Boken är uppdelad i sex block och följer i princip ett företags utveckling. Varje kapitel inleds med en intresseväckande ingress och frågor att fundera på. Därefter följer kapiteltexten, som kryddas med exempel, rättsfall och reportage. Centrala begrepp är markerade och återfinns i marginalen tillsammans med en förklarande text. Kapitlen avslutas med en sammanfattning och efterföljs av uppgifterna.

resource-not-found

Lärarmaterial

I den nedladdningsbara lärarhandledningen hittar du bland annat bedömningsstöd, ett förslag på kursplanering, presentationsmaterial, extra uppgifter med lösningar samt övrigt material, som exempelvis en mall för hyresavtal.

I kommentarer och lösningar finns fullständiga svar och i vissa fall kompletterande kommentarer till samtliga uppgifter.

resource-not-found

Om författarna

Anders Pihlsgård är en erfaren författare, tilldelad priset Årets läromedelsförfattare (2021), som bl.a. har skrivit Libers Rätten och samhället, Libers Privatjuridik och M3000 Marknadsföring. Katarina Stjernfelt är jurist och har arbetat i både privat och offentlig tjänst. Katarina har skrivit Libers Rätten och samhället samt Libers Privatjuridik. Birgitta Davidsson är utbildad gymnasielärare och har i flera decennier undervisat i juridik. Birgitta har dessutom skrivit Libers Privatjuridik.

Prova Libers Affärsjuridik

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

Faktabok

resource-not-found

Kommentarer och lösningar

resource-not-found

Fakta och uppgifter Onlinebok

resource-not-found

Kommentarer och lösningar Onlinebok

resource-not-found

Lärarhandledning

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera