Webshop   Högskola   Vård och hälsa   Medicinsk informatik     Product

Medicinsk informatik

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Beskrivning

Medicinsk informatik handlar om kunskapsinnehållet i vårdens IT-system. Boken beskriver hur digitaliseringens kan stödja kvalitet, forskning, utveckling, beslutsfattande, resursutnyttjande m.m. Syftet är att ge vårdprofessionen förståelse för digitaliseringens möjligheter och begränsningar så att de bättre kan ställa krav på och utforma IT-system som uppfyller kraven på god och säker vård. Ett bra IT-stöd ger vårdprofessionen mer tid till patientomhändertagande och läkekonst.

Boken är lämplig som kurslitteratur inom både grund- och avancerad utbildning i informatik, bland annat för läkare, sjuksköterskor och andra vårdprofessioner. Innehållet är även värdefullt för de yrkesgrupper som arbetar med vårdens digitalisering.

Om författarna

Bokens författare företräder den medicinska informatikens hela bredd. Dess huvudredaktörer är Göran Petersson, seniorprofessor i hälsoinformatik vid Linnéuniversitetet, Martin Rydmark, professor em. i medicinsk informatik och datorstött lärande vid Sahlgrenska akademin, samt Anders Thurin, överläkare i klinisk fysiologi och vetenskaplig sekreterare i Svensk förening för medicinsk informatik.

Produktfakta

Författare

Göran Petersson, Martin Rydmark, Anders Thurin

Upplaga

1

Utgivningsdatum

08-01-2021

ISBN

978-91-47-13408-3

Ämne

Vård och hälsa

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

456

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt