Läromedel   Åk 7-9     Start för nyanlända

Åk 7-9

Start för nyanlända

Eleverna utvecklar sin grundläggande svenska, samtidigt som de förbättrar kunskaper i andra ämnen.

icon Bygger på en genrepedagogisk modell
icon Finns som tryckta böcker, digitala komponenter och heldigitalt
icon Plattformen Liber Start Digital med smarta funktioner
resource-not-found

Språkstöd för nyanlända

Serien som snabbt fördjupar språkmedvetandet

resource-not-found

Bygger på genrepedagogisk modell

Med den här serien lär sig eleverna grundläggande svenska, samtidigt som de utvecklar sina kunskaper i andra ämnen. Serien bygger på en genrepedagogisk modell som gör att språkmedvetandet blir djupare och kommer snabbare. Materialet riktar sig i första hand till nyanlända elever i åk 7-9 och elever på språkintroduktion på gymnasiet, men fungerar även för vuxna. Start för nyanlända finns som tryckta böcker, digitala komponenter och som heldigitalt.

Testa Liber Start Digital

Med Liber Start Digital får du en lärplattform full med smarta funktioner och tillgång till allt material. Eleverna kan repetera övningarna hur många gånger som helst och får dem rättade automatiskt. Som lärare får du avancerad resultatuppföljning där det är lätt att se vad eleverna har klarat eller behöver träna mer på. Lärplattformen gör det möjligt att individualisera undervisningen, tilldela läxor och kommunicera med eleverna via uppskattad klassblogg, chatt eller video. Det finns även en digital ordbok med pedagogisk förklaring på nio olika språk och med många bilder. Självklart är plattformen mobilanpassad, så eleverna kan träna när och var de vill!

Digitala komplement

Till serien finns lärarguider som bland annat ger dig ytterligare uppgifter att arbeta med, förslag på hur du kan arbeta med olika uppgifter och arbetsområden samt tips på hur du kan förstärka elevernas språkförståelse. Här finns också prov för att säkra att eleverna tagit till sig det ni har arbetat med. Fler exempel på digitala komplement till serien är facit, ljud och konversationskort.

Prova Start för nyanlända

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera