Webshop   Kompetensutveckling   Ledarskap och arbetsliv   Uppdrag mellanchef     Product

Uppdrag mellanchef : om chefens vardag och effektivt ledarskap

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Beskrivning

Uppdrag mellanchef hjälper dig som nybliven mellanchef att snabbare komma in i ditt uppdrag, göra rätt prioriteringar, förstå din omgivning och på så sätt blir framgångsrik i ditt ledarskap.

Ledarskap är något du lär du dig genom att göra. Genom att våga. Ledarskap är det som sker när du tar dig tid att förstå människorna omkring dig. När du ser mönstren i ageranden och beteenden. När du förstår din kontext. Uppdrag mellanchef hjälper dig som nybliven mellanchef att snabbare komma in i ditt uppdrag, göra rätt prioriteringar, förstå din omgivning och på så sätt blir framgångsrik i ditt ledarskap.

Bokens kapitel baseras på sju viktiga steg i mellanchefens vardag

  • Uppdraget
  • Organisationsstrukturer
  • Intressenterna
  • Kultur och strategi
  • Kommunikation och information
  • Struktur, aktiviteter och kreativitet
  • Ta kommandot

Helena Källerman bjuder friskt på erfarenheter, misstag och situationer som kan uppstå i en mellanchefs vardag. I boken intervjuas dessutom nio företagsledare om vad som gör en god chef. Boken vänder sig både till dig som är nytillträdd mellanchef och till dig som rekryterar mellanchefer.

Sagt om boken

"I Uppdrag mellanchef beskriver hon på ett mycket lättförståeligt och tilltalande sätt de sju stegen i sin modell. Teorin är enkel och lätt att ta till sig. Varje kapitel avslutas med en eller flera intervjuer med verkliga chefer och även dessa intervjuer ligger på en lättsam nivå. Det är tydligt att Källerman vill stödja alla mellanchefer i deras vardag och ge dem något att ty sig till i olika situationer på jobbet. Boken utgör en kontrast till de tunga organisationsteoretiska böcker som redan finns om ledarskap och bör utgöra en värdefull stöttepelare för alla mellanchefer." Louise Sverud, BTJ-häftet nr 20 2016.

Om författarna

Helena Källerman har ledarerfarenheter från både svenskt och internationellt näringsliv, ideella organisationer samt styrelseuppdrag.

Produktfakta

Författare

Helena Källerman

Upplaga

1

Utgivningsdatum

19-07-2016

ISBN

978-91-47-12212-7

Ämne

Ledarskap och arbetsliv

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

204

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt