Läromedel   Gymnasium     Frank Naturkunskap

Gymnasium

Frank Naturkunskap

Väck elevernas intresse och få de medvetna om vilken betydelse naturvetenskaperna har för samhället och samhällsutvecklingen.

icon Fördjupning och breddning som gör det enkelt att individanpassa.
icon Digitalt övningsmaterial för att träna på begrepp och basfakta.
icon Uppgifter som väcker intresse och får eleverna att fundera.
resource-not-found

3 snabba fördelar

Med fokus på miljö, energi och våra livsstilar

1
Texterna
  • Lättillgängligt språk som passar alla elever

  • Fokus ligger på miljö- och energifrågor samt på livsstil

  • Perspektivsidorna ger möjlighet till fördjupning och breddning

2
Digitalt övningsmaterial
  • Träna avsnittsvis på begrepp och grundläggande fakta

  • 500 till 600 stycken övningar per bok för att nöta in grunderna

  • Den pedagogiska tanken är att eleverna börjar med det digitala övningsmaterialet och sedan tar sig an uppgifterna i boken.

3
Lärarlicens
  • Innehåller allt lärarmaterial oavsett om eleverna har de digitala eller tryckta komponenterna

  • Kommentarer till teorin, matriser med de centrala idéerna i varje kapitel, tips, övningar som nedladdningsbara pdf:er samt filmer

  • Lärarlicensen kopplas också till elevlicensen, så att du som lärare kan följa dina elevers kunskapsutveckling

Ingår i serien

Tryckt bok

I serien ingår faktaböcker till kurserna Naturkunskap 1a1, 1b och 2.

Digital elevlicens

Den digitala elevlicensen är ett heldigitalt läromedel. Elevlicensen kan kopplas till en lärarlicens där läraren kan följa elevernas arbete i läromedlet.

Digitalt övningsmaterial

Den pedagogiska tanken är att eleverna börjar med det digitala övningsmaterialet och sedan tar sig an uppgifterna i boken.

Digital lärarlicens

Lärarlicensen innehåller allt lärarmaterial du behöver för undervisningen, oavsett om eleverna har de digitala eller tryckta komponenterna i serien.

resource-not-found

Frank Naturkunskap 2 - Ny upplaga

Ny upplaga kom höstterminen 2022 - prova den idag.

✓ Uppdaterat faktainnehåll med bland annat nya medicinska rön
✓ Fördjupning och breddning som ger möjlighet till individanpassning
✓ Sammanfattningar både som text och mind maps
✓ Nya och omarbetade uppgifter med stor bredd och på olika nivåer
✓ Ett digitalt övningsmaterial för att träna grunderna

resource-not-found

Upplägg

Texterna i Frank Naturkunskap har till syfte att väcka intresse och få eleverna medvetna om vilken betydelse naturvetenskaperna har för individen, samhället och samhällsutvecklingen. Fokus ligger på miljö- och energifrågor samt på livsstil, och vad den betyder både för individen och för samhället. På perspektivsidorna finns gott om möjlighet till fördjupning och breddning. Variationen här är stor, med syfte att det alltid ska finnas någonting som väcker den enskilda elevens intresse. I slutet av varje kapitel finns uppgifter av olika slag och svårighetsgrad.

resource-not-found

Heldigital version

I den heldigitala versionen av Frank Naturkunskap kopplas elevlicensen till lärarlicensen där du som lärare kan följa elevernas arbete med läromedlet. Övningarna är enkla experiment, laborationer och teoretiska övningar. När eleverna arbetar i elevlicensen kan du i lärarlicensen få en uppfattning om vilka svårigheter eleverna har. Detta frigör din tid och underlättar lektionsplaneringarna.

resource-not-found

Filmtajm! Förklara det svåra med hjälp av animationer

Vissa förlopp är svåra att förstå i en text, även om den illustreras med bilder. Därför finns nu 15 nya animationer i de digitala produkterna som bland annat förklarar elektronernas flöde i fotosyntesen, hur ett vindkraftverk fungerar och artbildningens mekanismer. Titta tillsammans med eleverna och fånga upp kluriga moment.

Det finns också filmer med olika teman, dels kortare filmer integrerade i elevtexten, dels längre i lärardelen, som kan tjäna som inledning eller sammanfattning av avsnitt.

Nyfiken? Kika på en animation! (mp4)

resource-not-found

Digitalt övningsmaterial = gratis

Låt eleverna öva på faktainnehållet på ett dynamiskt sätt! Nu gör vi det digitala övningsmaterialet kostnadsfritt.

Så får du tillgång till materialet
Se länkar till alla fria övningsmaterial här. De digitala övningsmaterialen läggs till i ditt användarkonto i Liber Online. Länkarna ligger också på respektive produktsida.

Tänk på!
Om du har ett lärarkonto i Liber Online och är inloggad på det när du går in i det digitala övningsmaterialet kommer inte innehållet att synas. Logga därför in med ett elevkonto (dvs. en annan mejladress) för att kunna se det digitala övningsmaterialet.

Är du Hermodselev och vill komma åt övningsmaterialet? Då behöver du avsluta ditt konto på Hermods alternativt skapa ett nytt konto med en annan mejladress.

resource-not-found

Lärarlicensen

Lärarlicensen innehåller allt lärarmaterial du behöver för undervisningen, oavsett om eleverna har de digitala eller tryckta komponenterna i serien. Den innehåller kommentarer till teorin, matriser med de centrala idéerna i varje kapitel, tips, övningar som nedladdningsbara pdf:er samt filmer. Lärarlicensen kopplas också till elevlicensen, så att du som lärare kan följa dina elevers kunskapsutveckling. Detta frigör din tid och underlättar lektionsplaneringarna.

resource-not-found

Om författarna

Författarna till Frank-böckerna är erfarna gymnasielärare och didaktiker, med säte i Stockholm, Karlstad, Kristinehamn och Linköping.

Prova Frank Naturkunskap

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

Faktabok

resource-not-found

Onlinebok

resource-not-found

Digital lärarlicens

resource-not-found

Faktabok

resource-not-found

Onlinebok

resource-not-found

Digital lärarlicens

resource-not-found

Faktabok

resource-not-found

Onlinebok

resource-not-found

Digital lärarlicens

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera