Introduktion till högre studier i matematik

Smakprov
current-item

Vill du veta mer?

Produktbeskrivning

Denna lärobok är i första hand en introduktion till matematikstudier på universitetsnivå. Bevis ingår som en central del och boken lägger stor vikt vid att förmedla och lära ut innebörden av matematiska begrepp. Boken innehåller därför utförliga förklaringar och exempel, och presenterar ofta metoder och formler från flera olika synvinklar. Boken repeterar även valda delar av gymnasiets matematikkurser, men behandlar matematiken på ett mer stringent sätt.

En vanlig missuppfattning är att matematik bara handlar om tal och beräkningar. I denna bok tar författarna fasta på att resonemang och argumentation är en minst lika viktig del av matematiken. Boken riktar sig i första hand till nybörjarstudenter på civilingenjörsutbildningar och kandidat- eller magisterprogram i matematik, matematisk statistik och närliggande ämnen.

Sagt om boken

Bokens layout är ändamålsenlig och de välmotiverade svartvita illustrationerna tydliga. Ett bra sakregister kompletterar. Andra gymnasierepetitionsböcker finns – denna är en av de mer lättförståeliga, och lämplig både i lärarledd undervisning och för självstudier." Ola Svärd, lektör, BTJ-häftet nr 23, 2017.

Om författarna

Robert Johansson är lektor i matematik och prefekt för institutionen för matematik och matematisk statistik vid Umeå universitet. Han har ett brett intresse för matematik och gränslandet mellan matematik och datavetenskap. Han har tidigare som studierektor varit involverad i utvecklings- och kvalitetsarbete inom grundutbildningen, och är utnämnd till meriterad lärare. Lars-Daniel Öhman är docent och lektor i matematik vid Umeå universitet. Utöver sin egen forskning och undervisning är han engagerad i didaktiska och populärvetenskapliga frågor, kursutveckling samt utveckling av kursmaterial, och är utnämnd till excellent lärare.

Produktfakta

Författare

Robert Johansson, Lars-Daniel Öhman

Upplaga

2

Utgivningsdatum

22-08-2017

ISBN

978-91-47-11336-1

Ämne

Matematik

Mediatyp

Bok

Språk

Svenska

Omfång, sidor

204

Hur kan vi hjälpa dig?

Kundservice

resource-not-found

Har du frågor om läromedel eller behöver hjälp att komma i gång? Vi finns här för dig!

Kontakt