Läromedel   Gymnasium     Liber Redovisning 2

Gymnasium

Liber Redovisning 2

Liber Redovisning 2 kännetecknas av en stark anknytning till verkligheten, och de problem som en redovisningsekonom stöter på till vardags.

icon Innehåller ett fristående kapitel om IT och datasäkerhet. Även hållbarhet inom redovisning har ett helt eget kapitel.
icon Många övningsuppgifter, samtliga markerade efter svårighetsgrad och förmåga. Som komplement finns dessutom ett digitalt övningsmaterial.
icon Serien kännetecknas av en stark anknytning till verkligheten.
resource-not-found

3 snabba fördelar

Med en stark anknytning till verkligheten

1
Upplägg
  • Utgångspunkt i den praktiska redovisningsprocessen

  • Ett helt fristående kapitel om IT och datasäkerhet

  • Använd läromedlet från pärm till pärm

2
Komponenter
  • Faktabok

  • Övningsbok

  • Digitalt övningsmaterial

  • Lärarlicens

3
Innehåll
  • En mängd aktuella exempel, rättsfall och reportage

  • Centrala begrepp är markerade och förklaras i marginalen

  • Enskilda uppgifter och gruppuppgifter i övningsmaterialet

Ingår i serien

Faktabok

Tanken med upplägget är att du som lärare ska kunna använda läromedlet i princip från pärm till pärm.

Övningsbok

Följer till stor del faktabokens struktur och innehåller både enskilda uppgifter och gruppuppgifter.

Digitalt övningsmaterial

Det digitala övningsmaterialet ska ses som ett komplement till övningsboken och ger eleverna möjlighet till mängdträning.

Lärarlicens

Förslag på examinationsuppgifter och lösningar till dessa, presentationsmaterial, samt pedagogiska grepp att använda i klassrummet.

resource-not-found

Ny serie!

Liber Redovisning 2 är vår nya serie, som framförallt är anpassad till kursen redovisning 2 men som naturligtvis går att använda i andra utbildningar tack vare dess starka verklighetsanknytning. Läromedlet har sin utgångspunkt i den praktiska redovisningsprocessen och guidar läsaren från grunderna i bokföring till bokslut och efterföljande analys. IT och datasäkerhet samt hållbarhet har fått helt egna kapitel. Tanken med upplägget är att du som lärare ska kunna använda läromedlet i princip från pärm till pärm.

resource-not-found

Faktabok

Faktaboken innehåller en mängd aktuella exempel, rättsfall och reportage – allt för att göra ämnet mer tilltalande och intressant. Centrala begrepp finns dessutom markerade och förklaras i marginalen.

resource-not-found

Övningsbok och digitalt övningsmaterial

Övningsboken följer till stor del faktabokens struktur och innehåller både enskilda uppgifter och gruppuppgifter, uppgifter där eleverna ska tillämpa manuell bokföring och uppgifter som eleverna ska lösa med hjälp av ett bokföringsprogram. Samtliga uppgifter är märkta efter förmåga och bedömd svårighetsgrad. I det digitala övningsmaterialet kan eleverna dels repetera centrala begrepp men även utföra enklare konteringsuppgifter. Det digitala övningsmaterialet ska ses som ett komplement till övningsboken och ger eleverna möjlighet till mängdträning.

resource-not-found

Lärarhandledning

I den nedladdningsbara lärarhandledningen återfinns dels förslag på examinationsuppgifter och lösningar till dessa, men även presentationsmaterial, samt pedagogiska grepp att använda i klassrummet.

resource-not-found

Liber + Visma

Vi vill att det ska vara roligt att undervisa. Och att lära sig. Därför får du kostnadsfritt utbildningslicenser i våra webbaserade program för bokföring och näthandel.

Liber har tillsammans med Visma Spcs tagit fram en pedagogisk helhetslösning som varvar teori och praktik på ett inspirerande sätt. Som lärare utbildar du med program från Visma Spcs och kursmaterial från Liber. Självklart hjälper vi dig i gång.

Prova Liber Redovisning 2

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

Faktabok

resource-not-found

Övningsbok

resource-not-found

Kommenterar och lösningar

resource-not-found

Faktabok Onlinebok

resource-not-found

Övningsbok Onlinebok

resource-not-found

Kommentarer och lösningar Onlinebok

resource-not-found

Lärarhandledning

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera