Läromedel   Åk F-3     Livet i Mattelandet

Åk F-3

Livet i Mattelandet

Med UR:s populära tv-serie känner eleverna igen karaktärer och företeelser. Genomtänkt struktur, forskningsstöd och inspiration!

icon Tv-avsnitt och samtalsbilder för att kommunicera matematik
icon Tydliga lärandemål och struktur med uppgifter i 3 nivåer och diagnoser
icon Bra kopplingar till Numicon för en djupare matematisk förståelse
resource-not-found

3 snabba fördelar

Få ut mer av matematiken

1
Effektiv undervisning
  • Gemensamma genomgångar

  • Många samtalsbilder och öppna problemlösningsuppgifter

  • Kommunicera matematik och upptäcka olika matematiska strategier

2
Tydlig struktur
  • Uppgifter i 3 nivåer och diagnoser

  • Färdigplanerat upplägg

  • Inkludera Numicons konkreta och laborativa arbetssätt

3
Stort lärarstöd
  • Terminsplaneringar och interaktiva genomgångar

  • Visningssidor från grundböckerna, kopieringsunderlag, bedömningsstöd etc.

  • Tips på kartläggningar, anpassningar och aktiviteter

Ingår i serien

Grundbok åk 1-3

Två grundböcker per årskurs.

Lärarbok

Aktiviteter för kartläggning, introduktioner och individanpassningar, kopieringsblad, planeringar och bedömningsstöd.

Digital lärarlicens

Allt lärarmaterial du behöver för undervisningen.

Webbappar

Digitalt komplement där eleverna kan öva ännu mer.

resource-not-found

Ger djupare förståelse genom lustfyllt lärande

Tittar du och dina elever på UR:s populära tv-serie Livet i Mattelandet? Då har du mycket att vinna på att fortsätta med våra läromedel med samma namn. Förutom att pedagogiken har allt du kan önska av genomtänkt struktur, forskningsstöd och inspiration, ger de populära tv-programmen din undervisning en flygande start. Tack vare att karaktärer och företeelser från tv-serien finns i läromedlen är förförståelsen redan där.

resource-not-found

Lärarhandledning med extra allt

Livet i Mattelandet har ett strukturerat och genomtänkt upplägg, färdigplanerat och klart vilket frigör tid för dig som lärare. Givetvis kan du styra om undervisningen och anpassa efter elevernas behov. I Lärarwebben, det digitala lärarmaterialet finns allt läraren behöver; interaktiva genomgångar, visningssidor från grundböckerna, kopieringsunderlag, terminsplaneringar, bedömningsstöd, pedagogiska planeringar samt tips på kartläggningar, anpassningar och aktiviteter.

resource-not-found

Väl beprövad pedagogik och tydlig struktur

I Livet i Mattelandet är fokus att hålla ihop klassen och bygga förståelse genom att göra och prata matematik. Det språkutvecklande arbetssättet är en naturlig del av upplägget där kommunikationen kring samtalsbilderna språkstimulerar alla elever oavsett språkkunskaper. Med tv-programmen, interaktiva genomgångar i det digitala lärarmaterialet och Numicon får eleverna en suverän förförståelse och noll startsträcka till fortsatt arbete i matteboken. 

resource-not-found

Räkna med alla sinnen

Den konkreta undervisningen kan utvecklas i Sverige. Låt eleverna räkna med alla sinnen och kombinera Livet i Mattelandet med Numicon. Då får du ett världsberömt, fungerande och inspirerande arbetssätt – och ett konkret materiel som är uppmärksammat i forskningen och av SPSM. Livet i Mattelandet är som inget annat läromedel genomtänkt och anpassat till att parallellt arbeta med Numicon. Bland annat möter eleverna Numicons talblock som bildstöd till många uppgifter i matteboken för att ge dem fördjupad förståelse för momenten.

resource-not-found

Kombinera Livet i Mattelandet med Matteappen

Nu kan du kombinera Livet i Mattelandet med Matteappen! Det gör det ännu enklare att individanpassa undervisningen redan på lågstadiet.

Läs mer om Matteappen här

resource-not-found

Olika sätt att arbeta med serien

Serien innehåller en tryckt arbetsbok för Förskoleklass och två tryckta grundböcker (en för varje termin) för åk 1-3. I den digitala lärarwebben hittar du allt material du som lärare behöver. Kombinera gärna de tryckta grundböckerna med digitala övningar i webbapparna. Du hittar webbapparna här.

resource-not-found

Om författarna

Cecilia Palm är legitimerad matematiklärare 1-7 och förstelärare i Vellinge kommun. Cecilia är även författare till serien Piratmatte A-F och Tummen upp åk 4 och åk 5. Cecilia utnämndes till årets pedagog i Vellinge kommun 2012.

Ulrika Lindh är legitimerad matematiklärare 1-7 och är förstelärare på Vasaskolan i Kalmar, arbetar som utvecklingslärare för Kalmar kommun och är handledare för matematiklyftet. Hon har sedan 2016 varit ambassadör för Numicon, det vill säga utbildad i Numicon av Louise Pennington från Oxfords universitet, England.

Prova Livet i Mattelandet

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

Livet i Mattelandet Grundbok A

resource-not-found

Livet i Mattelandet Grundbok B

resource-not-found

Livet i Mattelandet Grundbok C

resource-not-found

Livet i Mattelandet Grundbok D

resource-not-found

Livet i Mattelandet Grundbok E

resource-not-found

Livet i Mattelandet Grundbok F

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera

Följ med in i klassrummet

Sandra Lee är lärare i årskurs F-3 på Silverdalsskolan i Sollentuna och använder Livet i Mattelandet i sin undervisning. Följ med in i Sandras klassrum och få inspiration till hur du kan undervisa med Livet i Mattelandet.