Läromedel   Åk 4-6     Skrivcirkeln åk 4-6

Åk 4-6

Skrivcirkeln

Med spännande texter lär sig eleverna att skriva texter i genrerna berättande, återberättande, beskrivande, förklarande och instruerande.

icon En kombination av genrepedagogik och läsförståelsestrategier
icon Arbetssättet utgår från cirkelmodellens fyra faser
icon Tre arbetshäften samt en metodbok för läraren
resource-not-found

Läsa, lära och skriva

Skrivcirkel för olika texter i olika genrer

resource-not-found

Pedagogiska tankar

I Skrivcirkeln får eleverna lära sig att skriva olika texter i genrerna: berättande, återberättande, beskrivande, förklarande och instruerande. För att lära sig det behöver eleverna kunna läsa och förstå olika texter i varje genre. Därför kombineras genrepedagogik med läsförståelsestrategier. Arbetssättet utgår från cirkelmodellens fyra faser.

Komponenter

Skrivcirkeln åk 4-6 består av tre arbetshäften, ett för vardera årskurs, samt en metodbok för läraren. I metodboken får du mer information om genrepedagogik, cirkelmodellen, olika läs- och skrivstrategier samt språkutvecklande arbetssätt för alla elever. Där finns även övningar i genren och kopieringsunderlag som du kan använda tillsammans med dina elever, för att utveckla deras förmåga att läsa, förstå och skriva olika texter!

Prova Skrivcirkeln åk 4-6

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

Skrivcirkeln Otroliga rekord åk 5

resource-not-found

Skrivcirkeln Resor i världen åk 6

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera