Läromedel   Åk 7-9     SOS åk 7-9

Åk 7-9

SOS

Med den aktuella och intressanta SOS-serien ger du dina elever goda möjligheter att lyckas med SO-ämnena och bidra till en klokare framtid.

icon Engagerande texter
icon Brett spektra av såväl stöd som utmaningar
icon Väl anpassade för att arbeta med de nya kursplanerna
resource-not-found

3 snabba fördelar

Skapa intresse för samhällsfrågor

1
Stort engagemang
  • Levande texter med direkt tilltal

  • En tydlig berättarröst och det viktigaste först

  • Enkel struktur i en lätt och luftig form

2
Mer digitalt och aktuellt
  • Texter, ljud och interkativa övningar

  • Filmer och poddar för intro eller djupdykning

  • Extramaterial som knyter an till aktuella händelser

3
Mer lärarstöd
  • Omfattande lärarhandledning

  • Övningsbank och förslag på planering

  • Uppföljning av resultat för elever som jobbar digitalt

Ingår i serien

Textbok

Tryckt grundbok.

Digital elevlicens

Alla texter från grundboken, övningar, tester och mycket mer.

Digital lärarlicens

Allt lärarmaterial du behöver för undervisningen, oavsett om eleverna använder tryckt bok eller digitalt läromedel.

Textbok + Digital

Ett paket som innehåller grundboken och den digitala elevlicensen.

resource-not-found

För en klokare framtid

Samhällsfrågorna blir allt mer avgörande för våra liv, såväl i Sverige som i övriga världen: globalisering och digitalisering, källkritik och politik, demokrati och respekt för andra, klimat och hållbarhet. Med SOS vill vi vara så aktuella och intressanta det bara går för att ge dina elever ännu bättre möjligheter att bidra till en klokare framtid.

Den nya upplagan finns för dig som vill arbeta heldigitalt, med tryckta böcker eller blended.

resource-not-found

SOS Samhälle

SOS Samhälle utgår från samspelet mellan individ och samhälle. Eftersom samhället hela tiden förändras står förändring i fokus. Globaliseringen och digitaliseringen har inneburit stora förändringar med inverkan på samhällsfrågor idag. Därför är det något som på ett naturligt sätt genomsyrar SOS Samhälle. Även demokrati, mänskliga rättigheter och hållbarhetsfrågor är återkommande teman. Med SOS Samhälle får eleverna redskap för att analysera och granska samhällsfrågor ur olika perspektiv. Läromedlet ger kunskaper för att kunna förstå samhället bättre och därigenom kunna ta ställning och argumentera för sina åsikter.

resource-not-found

SOS Religion

SOS Religion ger eleverna möjlighet att reflektera över hur det är att vara människa. Läromedlet genomsyras av etiska ställningstaganden som eleverna får ta ställning till utifrån olika livshållningar och religioners synsätt. SOS Religion tar också upp frågor som rör sexualitet, jämställdhet, livsfrågor i kulturen och identitet. I det pluralistiska samhälle vi lever i är det viktigt att eleverna får ta del av olika sätt att se på livet för att kunna möta varandra på ett respektfullt sätt, inte minst i skolan. SOS Religion vill bidra till den kunskapen.

resource-not-found

SOS Geografi

I SOS Geografi står samspelet mellan människa och natur i fokus, med konkreta exempel och samband varvat med generella förklaringar. Hållbar utveckling är ett återkommande tema, i såväl avsnitt om klimatfrågor som befolkning och handel. Det rika bild- och kartmaterialet ger stora möjligheter för ett jämförande och undersökande arbetssätt. Med SOS Geografi får eleverna träna på att göra geografiska analyser, fältstudier och att värdera lösningar på både miljö- och utvecklingsfrågor.

resource-not-found

SOS Historia

I SOS Historia förenas historiska fakta och förklaringar. De vävs in i en berättelse som levandegör, skapar intresse och ger sammanhang. Historien presenteras kronologiskt och tar sin början med de forntida civilisationerna och slutar med de stora omvälvningarna i vår egen tid. I SOS Historia finns ett rikt utbud av historiska källor med tillhörande arbetsuppgifter. Det handlar om lagar, dikter, fotografier, konstverk, statistik, intervjuer och tidningsannonser. Vi har valt att betona källor som mer berättar om vanliga människors levnadsvillkor snarare än om maktens män (och fåtal kvinnor).

Prova SOS åk 7-9

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

SOS Geografi Textbok

resource-not-found

SOS Geografi Digital lärarlicens

resource-not-found

SOS Historia Textbok

resource-not-found

SOS Historia Digital lärarlicens

resource-not-found

SOS Religion Textbok

resource-not-found

SOS Religion Digital lärarlicens

resource-not-found

SOS Samhälle Textbok

resource-not-found

SOS Samhälle Digital lärarlicens

resource-not-found

Libers SO-podd

En podd för lärare och elever på gymnasiet och högstadiet, här avhandlas det mesta inom SO-ämnena. Avsnitten är korta men väldigt kärnfulla. Följ Liber på Instagram för lektionstips och kringgärdande material till avsnitten!

resource-not-found

Ännu mer SO på YouTube!

Har du sett vår spellista med SO-filmer? Här kan du ta del av informativa och lärorika filmer som täcker olika ämnen inom samhällskunskap. Den här spellistan har något för alla som vill fördjupa sina kunskaper inom samhällsfrågor. Libers SO-filmer är utformade för att vara både pedagogiska och underhållande, och med expertkommentarer från kända forskare och experter är det här en kanal som du inte vill missa.

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera