Läromedel   Åk 7-9     Spektrum Teknik åk 7-9

Åk 7-9

Spektrum Teknik

Sveriges mest populära teknik- och NO-serie! Spektrum Teknik är ett heltäckande läromedel som tar upp vad Skolverket efterfrågar.

icon Engagerande och lättillgängligt
icon Intressanta frågeställningar och praktiska övningar
icon Det heldigitala läromedlet är perfekt för individanpassning och innehåller uppgifter anpassade efter varje elevs nivå
resource-not-found

3 snabba fördelar

Teknik som engagerar

1
Lättillgängligt
  • Kapitelstart med centralt innehåll och förmågor

  • Begreppsträning i varje avsnitt

  • Avsnittet "Finalen" tränar inför ämnesproven

2
Mer övningar
  • Avsnittet ”Perspektiv" utvecklar kritiskt tänkande

  • En mängd interaktiva övningar digitalt

  • Förklarande filmer och uppgifter på olika nivåer

3
Mer lärarstöd
  • Lektionsplaneringar

  • Pedagogiska tips och PowerPoint-presentationer

  • Extrauppgifter och laborationer

Ingår i serien

Grundbok

Tryckt grundbok för hela stadiet, åk 7-9.

Digital elevlicens

Heldigitalt läromedel med allt eleven behöver samlat på ett och samma ställe.

Digital lärarlicens

Allt lärarmaterial du behöver, oavsett om dina elever arbetar med tryckta böcker eller digitalt.

Grundbok + Digital

Ett paket som innehåller grundboken och den digitala elevlicensen.

Lärarhandledning

Nedladdningsbar lärarhandledning med kursplanering, diskussionsfrågor, provuppgifter och mycket mer.

resource-not-found

Sveriges mest populära teknik- och NO-serie

Den femte upplagan av Spektrum fortsätter att skapa nyfikenhet för naturvetenskap och teknik år efter år. Med intressanta frågeställningar, roliga laborationer, fokus på källkritik och en mängd olika infallsvinklar finns det något för alla i läromedlet.

resource-not-found

Kapitelstart med centralt innehåll och förmågor


I kapitelingresserna lyfts de tre långsiktiga målen fram med bilder och frågor, med målbeskrivningar baserade på centralt innehåll och ett urval av begrepp som behandlas i kapitlet.

resource-not-found

Begreppskarta i varje avsnitt


Varje avsnitt i ett kapitel startas med en kort begreppskarta som lyfter centrala begrepp. Det är ett sätt att belysa den viktiga begreppsträning som stärker elevernas förståelse för det naturvetenskapliga språket och ger dem verktyg att utveckla det.

resource-not-found

Miniprojekt

I miniprojekten får du möjlighet att på ett praktiskt sätt få ta del av tekniken. Med hjälp av material, tydliga uppgifter och beskrivet syfte får eleven stor inblick i hur saker fungerar, på ett roligt sätt.

resource-not-found

Finalen – bra träning inför ämnesproven


Varje kapitel avslutas med Finalen. Här finns kapitelövergripande frågor i ämnesprovens anda. Det ger en bra möjlighet att testa sina nya kunskaper och få regelbunden träning inför ämnesproven. Varierande frågeställningar uppmuntrar eleven att tänka i ett större perspektiv och utveckla förståelse för olika samband inom naturvetenskap. Du och dina elever avgör själva om ni vill arbeta med Finalen enskilt eller i grupp.

resource-not-found

Lärarhandledning

I lärarhandledningen ingår allt lärarmaterial du behöver för undervisningen, oavsett om eleverna arbetar med tryckt bok eller digitalt läromedel. Bland annat får du tillgång till kursplanering, diskussionsfrågor, provuppgifter och bedömningsstöd. Det ingår även uppföljning av resultat för de elever som jobbar digitalt.

resource-not-found

Olika sätt att arbeta med serien


Tryckta böcker, heldigitalt eller en kombination? Du väljer själv vad som passar dig och dina elever bäst. I det heldigitala läromedlet har eleven allt som behövs samlat på ett och samma ställe. Teoritexter varvas med interaktiva uppgifter där eleven får återkoppling direkt, men också mer reflekterande frågor som kräver källkritiskt tänkande. I den digitala lärarlicensen finns allt lärarmaterial du behöver, oavsett om dina elever arbetar med tryckta böcker eller digitalt.

Kom i gång med digitala läromedel!

Kika på vår kom i gång-film och få en genomgång av läromedlets upplägg, funktionalitet, tips och tricks. Liber Spektrum Fysik, Kemi och Biologi har nya kapitelupplägg. Spektrum Teknik revideras ej och är i linje med kursplanen.

resource-not-found

Om författarna

Spektrum Teknik

Anders Karlsson, fysiker, lärarutbildad och f.d. redaktör på Bonnier Lexikon samt Forskning & Framsteg. Helen Brink, förstelärare med bakgrund som ingenjör. Sedan 2002 arbetar hon som legitimerad tekniklärare med årskurs 7–9.

Prova Spektrum Teknik

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

Spektrum Teknik Grundbok

resource-not-found

Spektrum Teknik Digital lärarlicens

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera