Läromedel   Gymnasium     Spira Biologi

Gymnasium

Spira Biologi

Spira Biologi är skriven på ett lättillgängligt språk som passar alla elever. Fokus är på kopplingen mellan genetik, evolution & systematik.

icon Fördjupning och breddning i särskilda avsnitt som gör det enkelt att individanpassa.
icon Uppgifter som väcker intresse och får eleverna att fundera.
icon Digitalt övningsmaterial för att träna på begrepp och basfakta.
resource-not-found

3 snabba fördelar

Med fokus på genetik, systematik och evolution

1
Upplägg
  • Möjlighet till fördjupning och breddning

  • Begreppsförklaringarna ligger som marginaltexter

  • Kapitlen avslutas med uppgifter i olika kategorier

  • Böckerna är indelade i block, som kan läsas i vilken ordning som helst

2
Heldigitalt
  • Följ elevernas arbete i läromedlet

  • Filmer kopplade till olika delar av teorin

  • Omfattande lärarhandledning med kommentarer till teorin, matriser med de centrala idéerna i varje kapitel samt tips och övningar som nedladdningsbara pdf:er

3
Digitalt övningsmaterial
  • Tränar på begrepp och grundläggande fakta

  • Ett stort antal uppgifter för att nöta in grunderna

  • Den pedagogiska tanken är att eleverna börjar med det digitala övningsmaterialet och sedan tar sig an uppgifterna i boken

Ingår i serien

Tryckt bok

Böckerna är indelade i block, som kan läsas i vilken ordning som helst.

Digitalt övningsmaterial

Kompletterar den tryckta boken för att träna begrepp och svara på faktafrågor.

Digital elevlicens

Heldigitalt läromedel till kurserna Biologi 1 och 2 på gymnasienivå.

Digital lärarlicens

Oavsett om eleverna har digitala eller tryckta komponenter i serien innehåller lärarlicensen allt lärarmaterial du behöver för undervisningen. Du kan följa elevernas arbete i det digitala läromedlet.

resource-not-found

Nyhet!

Spira Biologi 2 Digital är ett heldigitalt läromedel till kursen Biologi 2 på gymnasienivå. Läromedlet inleds med en beskrivning av biologiämnets karaktär och arbetssätt. Spira Biologi 2 är rikt illustrerad med foton och teckningar där bara de detaljer är med som behövs för att förstå ett förlopp eller en mekanism. Texterna är skrivna på lättillgänglig svenska. Till varje kapitel finns självrättande begreppsträning samt olika slags faktafrågor.

Elevlicensen kan kopplas till en lärarlicens där läraren kan följa elevernas arbete i läromedlet.

resource-not-found

Upplägg

På ”nyckelhålssidorna” finns gott om möjlighet till fördjupning och breddning. Variationen här är stor, med syfte att det alltid ska finnas någonting som väcker den enskilda elevens intresse. Böckerna är indelade i block, som kan läsas i vilken ordning som helst. Här listas det centrala innehåll som tas upp i blocket. I början av varje kapitel finns kunskapskraven samt en lista på de viktigaste begreppen. Begreppsförklaringarna ligger som marginaltexter, och här finns även ordförklaringar. Kapitlen avslutas med uppgifter i olika kategorier

resource-not-found

Heldigitalt för kurs 1

I den heldigitala versionen av Spira Biologi 1 kopplas elevlicensen till lärarlicensen där du som lärare kan följa elevernas arbete i läromedlet. I lärarlicensen finns även en omfattande lärarhandledning med kommentarer till teorin, matriser med de centrala idéerna i varje kapitel samt tips och övningar som nedladdningsbara pdf:er. Övningarna är enkla experiment, laborationer och teoretiska övningar. Det finns även filmer kopplade till olika delar av teorin.

resource-not-found

Filmtajm! Förklara det svåra med hjälp av animationer

Vissa förlopp är svåra att förstå i en text, även om den illustreras med bilder. Därför finns nu 15 nya animationer i de digitala produkterna som bland annat förklarar elektronernas flöde i fotosyntesen, hur ett vindkraftverk fungerar och artbildningens mekanismer. Titta tillsammans med eleverna och fånga upp kluriga moment.

Det finns också filmer med olika teman, dels kortare filmer integrerade i elevtexten, dels längre i lärardelen, som kan tjäna som inledning eller sammanfattning av avsnitt.

Nyfiken? Kika på en animation! (mp4)

resource-not-found

Digitalt övningsmaterial

I det digitala övningsmaterialet tränar eleven avsnittsvis på begrepp och grundläggande fakta. Det finns ett mycket stort antal uppgifter – 500 till 700 stycken per bok – för eleverna att jobba med för att nöta in grunderna. Den pedagogiska tanken är att eleverna börjar med det digitala övningsmaterialet och sedan tar sig an uppgifterna i boken.

resource-not-found

Digitalt övningsmaterial = gratis

Låt eleverna öva på faktainnehållet på ett dynamiskt sätt! Nu gör vi det digitala övningsmaterialet kostnadsfritt.

Så får du tillgång till materialet
Se länkar till alla fria övningsmaterial här. De digitala övningsmaterialen läggs till i ditt användarkonto i Liber Online. Länkarna ligger också på respektive produktsida.

Tänk på!
Om du har ett lärarkonto i Liber Online och är inloggad på det när du går in i det digitala övningsmaterialet kommer inte innehållet att synas. Logga därför in med ett elevkonto (dvs. en annan mejladress) för att kunna se det digitala övningsmaterialet.

Är du Hermodselev och vill komma åt övningsmaterialet? Då behöver du avsluta ditt konto på Hermods alternativt skapa ett nytt konto med en annan mejladress.

Så funkar Spira Biologi digital

Spira Biologi är skriven på ett lättillgängligt språk som passar alla elever. Fokus är på kopplingen mellan genetik, evolution & systematik. Se hur Spira Biologi digital fungerar.

Prova Spira Biologi

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

Tryckt bok

resource-not-found

Onlinebok

resource-not-found

Digital lärarlicens

resource-not-found

Tryckt bok

resource-not-found

Onlinebok

resource-not-found

Digital lärarlicens

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera