Läromedel   Åk 4-6     Språkis

Åk 1-6

Språkis

Läromedlet riktar sig till elever med svenska som andraspråk. Utökar elevernas ordförråd och ger dem ett rikt och funktionellt språk!

icon Avstämd mot Lgr22
icon Rikt utbud av övningar på olika nivåer
icon Samtalsbilder och tydlig struktur ger god språkutveckling
resource-not-found

3 snabba fördelar

Öva språkets byggstenar från grunden

1
Språkutveckling
  • Beprövad och uppskattad pedagogik

  • Övar språkliga strukturerna

  • Utökar ordförråd

2
Mer övningar
  • Enkla och repetitiva övningar

  • Samtals-, läs-, skriv- och hörövningar

  • Träna ord och grammatik

3
Tydlig struktur
  • Arbetsgången upprepar sig i kapitlen

  • Samtalsbild och text följs av övningar och lärarinstruktioner

  • Tydlig progression och olika nivåer för att möta individuella behov

Ingår i serien

Språkis för nyanlända 1-2

Elevbok för elever som inte har några förkunskaper i det svenska språket.

Språkis för nyfikna A-D

Elevbok för elever som kan kommunicera på svenska, men behöver lära sig de språkliga strukturerna och utöka sitt ordförråd.

Lärarhandledning

Nedladdningsbar.

Webbappar

Digitalt komplement där eleverna kan öva ännu mer.

resource-not-found

Nya upplagor – helt enligt Lgr22

De reviderade upplagorna av Språkis uppfyller kursplanen i svenska som andraspråk i Lgr22. I de reviderade upplagorna finns dessutom ett helt nytt kapitel i varje bok. Lite nytt, men samma beprövade och uppskattade pedagogik.

Språkis riktar sig till elever med svenska som andraspråk. Serien består av Språkis för nyanlända 1-2 och Språkis för nyfikna A-D. Läromedlet hjälper språkutvecklingen genom att utöka elevernas ordförråd och ge dem ett rikt och funktionellt språk.

resource-not-found

Tydlig struktur och arbetsgång

Alla böcker i serien har en tydlig struktur. Varje kapitel inleds med en samtalsbild och en text. Därefter följer övningar som tränar ord och de språkliga moment som förekommer i texten. I anslutning till varje sida finns en lärarinstruktion om syftet med övningen. Materialet har en progression och finns i olika nivåer, vilket gör det enkelt att möta elevernas språkliga behov. Böckerna är granskade och utprövade av lärare som undervisar i svenska som andraspråk.

resource-not-found

Språkis för nyanlända

I Språkis – svenska för nyanlända har familjen Molinas nyss kommit till Sverige. Handlingen kretsar kring Selim 7 år och Tara 11 år, deras vardag i skolan och på fritiden. Övningarna är enkla och repetitiva för att träna och befästa nya ord, fraser och moment, och innehållet är hämtat ur vardagliga miljöer för att bygga upp ett funktionellt språk.

resource-not-found

Språkis för nyfikna

Språkis – svenska för nyfikna riktar sig till elever med svenska som andraspråk men kan användas till alla elever i klassen. Materialet hjälper dig som lärare att bidra till att utöka elevernas ordförråd vilket främjar språkutvecklingen och ger dem ett rikt och funktionellt språk.

resource-not-found

Om författaren

Hippas Eriksson har 20 års erfarenhet av undervisning i svenska, engelska och SO på mellan- och högstadieskolor i Stockholm, och har skrivit många omtyckta läromedel för både barn och vuxna. År 2020 fick Hippas Läromedelsförfattarnas pris, Sveriges tyngsta pris för författare som skriver läromedel och kurslitteratur.

Prova Språkis

Tryckta böcker provar du genom att bläddra direkt på skärmen, digitala produkter provar du genom att beställa en provlicens.

Provperioden är 4 veckor för både tryckta och digitala produkter.

resource-not-found

Språkis Svenska för nyanlända 1

resource-not-found

Språkis Svenska för nyanlända 2

resource-not-found

Språkis Svenska för nyfikna A

resource-not-found

Språkis Svenska för nyfikna C

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera