Support   Kom i gång med digitala läromedel   Nyheter     Dela eget material

Ny funktion: Dela eget material

Nu kan du som lärare lägga in egna länkar och även dela ditt material från Google Drive eller OneDrive så dina elever kommer åt det inuti det digitala läromedlet.

resource-not-found

Kom i gång

  • Du behöver skapa en egen version av läromedlet för att kunna dela länkar och eget material. Detta gör du under "Hantera innehåll" i toppmenyn inne i det digitala läromedlet (Läs mer om "Hantera innehåll").

  • Därefter kommer du åt funktionen "Lägg till innehåll" i den egna versionen och kan börja lägga till ditt material.

Funktionen är tillgänglig i digitala läromedel för åk 4-9 (utom matematik) samt i ämnena biologi, naturkunskap, teknik, spanska, engelska samt vård och omsorg för gymnasiet.

resource-not-found

Lägg till innehåll från Google Drive eller One Drive

Dela innehåll som du har på din Google Drive eller One Drive. Materialet kommer sedan visas upp för eleverna i det digitala läromedlet.

Observera att inget material laddas upp till det digitala läromedlet, utan du delar en länk till materialet som sedan visas upp inbäddat eller som en länk.

resource-not-found

Lägg till länk

Du kan lägga till en länk till en extern webbsida, det kan tex vara en film på YouTube som du vill att dina elever ska titta på. Du kan även lägga till en instruktion till eleverna.

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera