Kurslitteratur     Den nya ekonomistyrningen

Högskola

Den nya ekonomistyrningen

Ett allomfattande undervisningspaket som ger studenterna allt de behöver för att lyckas med ekonomistyrningen.

icon Från de traditionella teorierna och metoderna till det allra senaste inom området
icon Filmer som förklarar och exemplifierar ämnets mer tekniskt svåra inslag
icon En mängd extramaterial för lärare och studenter
resource-not-found
resource-not-found

Extramaterial för studenter och lärare

NYHET! Digitalt övningsmaterial - ett komplement till seriens tryckta böcker

Som ett komplement till de tryckta böckerna finns ett digitalt övningsmaterial som köps separat på elaromedel.se. Det digitala övningsmaterialet ersätter eLabbet från upplaga 5, och ger dig möjlighet att träna och befästa dina kunskaper genom självrättande övningar och simuleringar.

Blockfilmer

Till serien finns 11 blockfilmer och en introduktionsfilm som introducerar, förklarar och exemplifierar DNE:s delar och ämnets mer tekniskt svåra inslag. Dessa filmer återfinns även i det digitala övningsmaterialet. Se DNE-filmerna på Libers Youtube-kanal

Extra övningsuppgifter till dig som använder övningsboken

Övningsboken innehåller ett stort antal uppgifter med lösningar. Över tiden har vi som arbetar med boken i olika sammanhang utarbetat ytterligare uppgifter och lösningar. Här följer ett antal av dem helt kostnadsfritt. Författare till de extra övningsuppgifterna är Christian Ax och Johan Dergård.

Uppgifterna ligger blockvis i enlighet med fakta- och övningsbokens upplägg. En uppgiftsrubrik, som inte återfinns i fakta- och övningsboken, är ”Blandade blockuppgifter”, som består av ”Sant eller falskt-uppgifter” till faktabokens samtliga block och kortuppgifter.

Pdf-filer med uppgifter

Block 1 Företag, ekonomi och styrning
Block 2 Rörliga och fasta kostnader samt resultatplanering
Block 3 Produktkalkylering för varor och tjänster
Block 4 Budgetering
Block 5 Intern redovisning
Block 6 Standardkostnader och internprissättning
Block 7 Investeringskalkylering
Block 8 Prestationsmätning
Block 9 Kunder, processer och aktiviteter
Block 10 Ekonomistyrning av projekt
Blandade blockuppgifter

Lösningar till övningsuppgifter i Excel

Här är lösningar i Excel till ett urval av bokens övningsuppgifter. Med en lösning i Excel kan du lättare förstå stegen från uppgift till lösning. Du kan också använda lösningarna för att simulera och testa lösningen, t.ex. se hur resultatet påverkas om värdet på ingående variabler förändras.

Uppgift 7:10
Uppgift 9:9
Uppgift 12:21
Uppgift 22:2

resource-not-found

Lärarmaterial

Powerpoint-material

Till den 6:e upplagan finns ett uppdaterat och kostnadsfritt presentationsmaterial i Powerpoint-format till samtliga 28 kapitel. Kontakta Libers kundservice för att få tillgång till det.

Rättelser

Rättelser till övningsbok, upplaga 6 (pdf)
• Rättelser till faktabok, upplaga 5 (pdf)

Lösningar till extrauppgifterna beställs hos Libers kundservice.

resource-not-found

Möt författarna

Christian Ax är professor i företagsekonomi, särskilt ekonomistyrning, vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet. Hans doktorsavhandling handlar om produktkalkylering i praktiken. Han har skrivit ett flertal böcker och artiklar publicerade i högt rankade internationella vetenskapliga tidskrifter.

Håkan Kullvén är ekonomie doktor och arbetar som lärare och forskare vid Uppsala universitet. Hans doktorsavhandling handlar om ekonomistyrning i tjänsteföretag. Han har skrivit ett flertal läroböcker samt ett antal vetenskapliga rapporter och artiklar.

Christer Johansson är ekonomie doktor från Handelshögskolan i Stockholm och arbetar som VD på Precio Fishbone. Hans doktorsavhandling handlar om samordning i stora företag. Han har skrivit ett flertal läroböcker inom det företagsekonomiska området samt ett antal rapporter och artiklar, både av vetenskaplig och praktisk karaktär.