Läromedel   Gymnasium     Samhällskunskap

Samhällskunskap

Med våra läromedel i samhällskunskap får dina gymnasieelever ett kvalitetssäkrat och forskningsförankrat innehåll, som utgår ifrån den aktuella läroplanen.

resource-not-found

Libers samhällskunskap

Rum för kunskap, känslor och kritik

Läromedlen tar upp frågor och ämnen som kan ha lika mycket med värderingar, känslor och attityder att göra, som med kunskap eller vetande. Ämnesplanernas betoning på ett kritiskt och samhällsvetenskapligt arbetssätt har en framskjuten plats i serien.

Upptäck Libers samhällskunskap
resource-not-found

Internationella relationer

Nya avsnitt om krigen i Ukraina och Jemen

Den fjärde upplagan innehåller nyskrivna avsnitt om Rysslands angrepp mot Ukraina och kriget i Jemen. Även krigen i Afghanistan och Irak har lyfts fram och utökats till egna fall med egna analyser.

Upptäck Internationella relationer
resource-not-found

Internationell ekonomi

Geopolitiska spänningar på schemat

Här får eleverna förståelse för de mekanismer som styr den internationella ekonomin samtidigt som innehållet fångar dagens geopolitiska utmaningar och spänningar.

Upptäck Internationell ekonomi
resource-not-found

Nyhet

Övningsmaterial = gratis

Låt eleverna öva på faktainnehållet på ett dynamiskt sätt; nu gör vi de digitala övningsmaterialen, för några utvalda gymnasieämnen, kostnadsfria. De digitala övningsmaterialen läggs till i ditt användarkonto i Liber Online. 

resource-not-found

Aktuellt

Hur skapa goda elevrelationer?

I den här boken omsätts teorin om relationskompetens i praktiken med hjälp av autentiska samspelssituationer mellan lärare och elev där ämnen som psykisk ohälsa, orosanmälningar och skolfrånvaro lyfts. 

resource-not-found

Samhällsvetenskap

Bläddra i katalogen

Läromedelskatalogen innehåller massvis med nyheter om läromedel och kompetensutveckling för dig som är lärare. Ta del av det senaste!

resource-not-found

Kompetensutveckling, arbetsliv och ledarskap

Lyckas ta ledningen

Den som slutar försöka bli bättre, slutar vara bra heter det. Forskning och vetenskap utvecklas i rasande takt och därför har vi tagit ett helhetsgrepp på kontinuerligt lärande för lärare, skolledare och alla andra som vill ta ledningen.

resource-not-found

Forskning

Greppbar kunskap i ett nötskal

Vår serie BeGreppbart är introducerande böcker i samhällsvetenskap. Här skriver ledande forskare om nutida samhällsfenomen för alla som i sitt yrke, sina studier – eller av nyfikenhet – vill förstå dessa.

Få reda på mer
resource-not-found

Lärarhandledningar

Din bästa vän i undervisningen

Ett bra läromedel har inte bara ett kvalitetssäkrat och forskningsbaserat innehåll i linje med ämnesplanen – du som lärare ska också kunna förvänta dig ett gediget stödmaterial som hjälper dig både i och utanför klassrummet.

Få reda på mer

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera