Läromedel   Gymnasium   Gymnasiegemensamma ämnen     Svenska

Svenska

Med våra läromedel i svenska får dina gymnasieelever ett kvalitetssäkrat och forskningsförankrat innehåll, som utgår ifrån den aktuella läroplanen.

resource-not-found

Formativ svenska

Tydlig struktur

Vår serie har en tydlig struktur som tar avstamp i ett antal frågor: Vad är målet? Hur ska du nå målet? Hur ligger du till? Hur går du vidare? och hur har det gått?

Upptäck Formativ svenska
resource-not-found

Handbok i svenska språket

Lika aktuell som tidlös

Nu varsamt uppdaterad och anpassad till dagens digitala samhälle, med ett större fokus på digital textproduktion och informationsinhämtning.

Upptäck Handbok i svenska språket
resource-not-found

Textantologi

Utforska hur det är att vara människa

Libers litteratur är en antologi med låttexter, noveller och romanutdrag som närmar sig de stora frågorna om kärlek, klass, makt och människans sökande efter en identitet

Jag vill veta mer
resource-not-found

Språk

Bläddra i katalogen

Läromedelskatalogen innehåller massvis med nyheter om läromedel och kompetensutveckling för dig som är lärare. Ta del av det senaste!

resource-not-found

Tips!

Jobba normmedvetet

I Formativ svenska 3 får eleverna läsa flera romanutdrag och lyrik med mellanmänskliga teman och öva på att analysera dem ur ett genusperspektiv, en marxistisk vinkel samt göra en postkolonial läsning.

resource-not-found

Artikel

Väck läslusten hos eleverna

Var nyfiken på det eleverna läser. Ha ett öppet sinne och uppmuntra till läsning, även om det eleven läser kanske inte är en text du själv hade valt. Döm inte eller lägg några värderingar i elevens val av bok. Det finns inga rätt eller fel.

Läs hela artikeln
resource-not-found

Lärarhandledningar

Din bästa vän i undervisningen

Ett bra läromedel har inte bara ett kvalitetssäkrat och forskningsbaserat innehåll i linje med ämnesplanen – du som lärare ska också kunna förvänta dig ett gediget stödmaterial som hjälper dig både i och utanför klassrummet.

Få reda på mer

Missa inga nyheter

Prenumerera på Libers nyhetsbrev för att se och prova den nya utgivningen, få inspiration, erbjudanden och inbjudningar till event.

Prenumerera